HomePage O Nama Kontakt Partneri Mape

I ovom prilikom zahvaljujemo se Luci Brčko i Odeljenju za privredni ravoj Vlade Brčko distrikta na suroganizaciji, kao i svim ostalim učesnicima koji su dali svoj doprinos i podršku za uspešno održavanje stručnog skupa LOGIN 03.
Šef odjeljenja za privredni razvoj Vlade Brčko distrikta, gospodin Pero Gudeljević svečano je otvorio skup I naveo koliko je važno da se ovakvi skupovi održavaju I da će Vlada Brčko distrikta uvek izlaziti u susret ovavkim dogadjajima.
Gospodin Mustafa Nuković, izvršni direktor Luke Brčko, izneo je nove informacije I podatke vezane za poslovanje Luke Brčko, kao I direktive propisane od strane Evropske unije a dotiču se samih propisa I načina poslovanja luke.
Usledila je prezentacija predstavnika ministarstva transporta i komunikacija Bosne I Hercegovine gospodina Miroslava Djerića i gospodina Mensura Hodžića, koji su nam izneli detaljne podatke o trenutnom stanju, planovima, projektima I neophodnim investicijama na reci Savi koje bi obezbedile da ona dobije sve ono što je neophodno da se iskorišcćnje potencijala koji poseduje podigne na jedan zavidan I ekonomski isplativ nivo.
Predstavnici oba željeznička operatera koji posluju na području Bosne I Hercegovine izneli su informacije o aktuelnim dešavanjima na polju željeznickog transporta, kao I planovima koji ce se sprovoditi u budućnosti kako bi na što bolji način odgovorili na zahteve svojih klijenata. G-djica Lejla Hidović I g-din Smajo Salketić predstavili su projekat TALGO vozova koji je dosao u završnu fazu I koji će ući u redovnu uslugu Željeznica Federacije sa početkom 2011 godine.
Gospodjica Amna Redžepagić, predstavnik vijeća za regionalnu saradnju, detaljno nas je upoznala sa radom ove organizacije koja ima izuzetan značaj kada je u pitanju povezivanje I saradnja sa sličnim institucijama I fondovima koji se nalaze izvan granica Bosne I Hercegovine, a koji su spremni da učestvuju I saradjuju na zajedničkim projektima. Ono na šta je g-djica Redžepagic stavila akcenat jeste prekogranična saradnja koja treba da bude instrument povezivanja I sprovodjenja zajedničkih interesa koji će sveukupno doprineti napretku regiona.
Okrugli sto sa temom:”Smjernice EU za liberalizaciju transportnog tržista” za čije izazivanje brainstorminga je bio zadužen gospodin Ilija Stojanovic – šef kancelarije za Evropske integracije Brčko distrikta, otvorio je mnoga pitanja ali I dao odgovore na nejasnoće koje se javljaju kod svih subjekata koji se na bilo koji način moraju voditi direktivama propisanim od strane EU.
Drgugi dan skupa započeo je sa prezentacijom gospodina Damira Vukića, predstavnika firme Raaberšped iz Zagreba. Gospodin Vukić nas je upoznao sa istorijom, trenutnim poslovanjem kao I planovima koji su vezani za budućnost kompanije u kojoj posluje. Ono što je posebno interesantno jeste da je Raaberšped d.o.o. Zagreb u svojoj prezentaciji naglasio da želi razvijati partnerske odnose s nacionalnim operaterima u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj kako u direktnim odnosima tako i putem njihovih firmi Agit i Agit BiH, što smatramo izuzetno značajnim za dalji razvoj saobraćaja u ovom regionu I svega što on uključuje.
Profesor Milisav Georgijević sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada još jednom je informacijama I znanjem koje poseduje, a kroz iscrpno predavanje I slikovitu prezentaciju, sve prisutne naveo na razmišljanje o tome šta su bili postavljeni ciljevi projekata koji su realizovani, u kojoj meri su oni bili ili nisu bili realizovani, kao i koji su to resursi koji čekaju da kroz projekte opravdaju svoj potencijal I konačno budu iskorišćeni na pravi način.
Nezaobilazan I izuzetno značajan faktor poslovanja svih privrednih subjekata koji deluju na tržistu Bosne I Hercegovine – Uprava za indirektno oporezivanje I ovaj put je, na čelu sa svojim predstavnikom gospodinom Milankom Stuparom upoznala sve učesnike sa prednostima I povlasticama koje se dobijaju upotrebom I dobijanjem TIR karneta kao novog dokumenta u drumskom transportu prevoznika Bosne I Hercegovine.
Ovom prilikom se u ime udruženja logističara Brčko distrikta TRANS LOGISTIC još jednom zahvaljujem svim učesnicima što su svojim prisustvom I aktivnim učešćem dali svoj doprinos kvalitetu ovog skupa. TRANS LOGISTIC će nastaviti da se bavi svim aktuelnim dešavanjima na polju logistike, zastupaće interese svih logističara ovog regiona a projektima I edukacijom planiranim u narednom preiodu obezbediće uslove za unapredjenje logističkih usluga.

Predsjednik udruzenja
M.Sc. Dejan Ilic

Podelite sa prijateljima putem društvenih mreža ili emaila:

Comments are closed.